Ondernemingsplan

Een stabiele en succesvolle onderneming begint bij een sterk ondernemingsplan. The Orange Mill schrijft ondernemingsplannen volledig op maat voor jouw bedrijf. Naast dat we ervaring hebben met het opstellen van ondernemingsplannen, schrijven we ook financiële plannen. Voor bedrijven door heel Nederland zoals in Groningen, Utrecht, Noord-Holland en Gelderland.

The Orange Mill ondersteunt je bij:

  • Het schrijven van een volledig ondernemingsplan of;

  • Het optimaliseren van jouw ondernemingsplan

  • Het schrijven van een financieel plan

Ja, ik wil starten!

Ondernemingsplan op maat

Hoewel The Orange Mill diverse diensten aanbiedt, begint het verhaal van ieder bedrijf bij een goed ondernemingsplan en wij helpen je daarbij. We hebben ruime ervaring met het schrijven van ondernemingsplannen voor verschillende branches (zorg, horeca, tech) en rechtsvormen (BV, NV, eenmanszaak). Jouw uitdaging gaan wij dus ook graag aan! We zijn vanaf de start betrokken en hanteren korte lijnen. Op basis van jouw inbreng schrijven we alle zeven onderdelen van het ondernemingsplan. Daarnaast geven we opstart advies en kun je altijd van onze expertise en ons netwerk gebruik maken.

Plan een afspraak

Het ondernemingsplan van The Orange Mill bestaat uit 7 onderdelen:

Een goede inleiding geeft direct inzicht in de startende onderneming. Het benoemt het probleem van de consument en beschrijft kort hoe de waardepropositie van de onderneming hierop inspeelt.

Het Business Model Canvas is een hulpmiddel dat bestaat uit 9 essentiële bouwstenen die samen alle bedrijfsaspecten in kaart brengen. Je kunt het zien als een blauwdruk van jouw bedrijf dat investeerders snel een overzichtelijk beeld geeft van jouw onderneming.

In dit onderdeel staat de ondernemer en zijn of haar eventuele team centraal. De ondernemer wordt beschreven en er wordt ingegaan op zijn of haar unieke vaardigheden en verbeterpunten. Er wordt uitgelegd waarom de ondernemer geschikt is om het bedrijf te runnen.

Deze analyse brengt de externe omgeving in kaart en maakt de ondernemer bewust van trends en ontwikkelingen in de markt. Dit biedt de ondernemer inzichten waar hij of zij met het bedrijf op in kan spelen.

De SWOT analyse geeft inzicht in de sterke & zwakke punten en de kansen & bedreigingen van jouw onderneming. The Orange Mill breidt de SWOT analyse uit met een confrontatiematrix en dit levert bruikbare strategieën op.

Het marketingplan bestaat uit de missie & visie van het bedrijf, de doelstellingen en de Marketing Mix. Dit vormt de basis van jouw marketingstrategie waarmee je jouw doelgroep kan bereiken.

Het financieel plan bevat alle hoofdstukken die relevant zijn voor potentiële investeerders. Denk hierbij aan een onderbouwing van de investeringsbehoefte, balansen, exploitatiebegroting, liquiditeitsbegroting, belasting en eigen vermogen. Op aanvraag kan ook een KPI (Key Performance Indicator) sheet en/of break-even analyse worden aangeleverd.

Hulp nodig bij het schrijven van een sterk ondernemingsplan?

Maak direct een afspraak